Vårig lyx – lite information till hemliga bokvännen

Publicerat: 02 maj 2011 i Läsning

LITE KORT OM MIG:

Namn: Helena

Ålder: 37

Yrke: lärare (svenska, engelska och datorkunskap för åk 8 & 9 + gymnasiets IV)

Familj: man, son 5 år, dotter 1 år

Bor: i ett hus strax norr om Västerås

Annat som simmar runt i min hjärna just nu: jag gillar inte sport, tycker vardagsmatlagning är dötrist (däremot är det kul att planera och laga mat till fest), ska försöka mig på betonggjutning vilken helg som helst nu. Har varit mammaledig sedan april 2010 och börjar jobba igen i augusti. Har nog varit både gotländska och engelska i mina förra liv (längtar alltid till Gotland och England).

INTRESSEN:

Vad gör du helst på fritiden? Läser, sitter vid datorn (surfar, skriver recensioner, hänger på FB, digiscrappar), tar ett bad, löser korsord, pysslar (syr och virkar lite grann, med betoning på lite), shoppar, bakar, spelar spel, planerar kalas eller andra festligheter, inreder och organiserar hemmet.

Samlar du på något? Sand från de stränder vi besöker under semestrar. Vi har sanden i små burkar som har etiketter där det står var och när vi tog sanden.

Favoritfärg? grön, vit, grå, rosa, turkos, svart, röd (gillar inte marinblå och gul)

Tv-program som du uppskattar? Inredningsprogram, trädgårdsprogram, Grey’s Anatomy

Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst? Drama och romantisk komedi. Några favoriter är I am Sam, Svart katt, vit katt, Forrest Gump, Gilberg Grape, Chocolate, Don Juan de Marco.

Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak? Dricker mest kaffe, men är inte så förtjust i vare sig kaffe eller te att jag skulle vilja ha det som gåva.

Vilket slags godis tycker du bäst om? Choklaaaaaaaaaaaaaaaaaad (dock ej vit choklad), gärna mörk. Älskar M&M:s (de med jordnötter), Nonstop…det mesta. Tycker inte om hårda karameller, tuggummi, ”halstabletter” och ingenting som smakar vinbär (bläurk!)

Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket? Inte avsky, men det skulle ju vara ganska tråkig om jag fick en bok som jag redan har läst…ett hett tips är därför att kolla in min lilla (men naggande goda) önskelista på böcker här: http://www.kaboodle.com/heleri/bcker.html

Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket? Blir nog glad av det mesta! Eftersom jag har mitt ursprung i Dalarna gillar jag saker med kurbits på. Lite tjusigare chokladpraliner är alltid välkomna hem till mig. En snygg penna som är superskön att skriva med drömmer jag också om…

Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)? Det enda jag egentligen är allergisk mot är särskrivningar (är svensklärare)

OM BÖCKER

Vilken genre håller du dig helst till då du läser? Läser lite av varje, just nu gärna lättsmälta böcker med trevliga historier. Läser gärna ungdomsromaner då jag är lärare och behöver hålla mig uppdaterad på nya böcker i den genren. Läser också gärna böcker om feng shui och hur man organiserar sitt hem (men har de flesta böckerna jag vill ha av detta slag)

Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?) Har ingen absolut favorit

Läser du på andra språk än svenska? Vilka? Engelska

Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall? Nej, jag kan inte koncentrera mig på lyssnandet så det har jag gett upp.

Samlar du på böcker av någon särskild författare? Nej, men har alla böcker av Anna Jansson (min ingifta faster) och Karin Brunk Holmqvist.

Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var? Nej, tyvärr inte.

Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? Vill inte läsa skräck, trhillers och böcker där människor far illa. Är inte heller så förtjust i böcker av typen ”En shopoholic…”.

Annonser
kommentarer
  1. Hemliga bokvännen skriver:

    Tack för infon!
    jag letade reda på en sån här, äldre lista i din blogg och beställde böcker som jag trodde att du skulle gilla. Nu visade det sig att de fanns på din önskelista. Trevligt, trevligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s